barefoot.fi

Paljasjalkakengät Lapselle

Miksi kannattaa valita lapselle Paljasjalkakengät

Lapsen jalka tarvitsee kengässä riittävästi tilaa varpaille jotta lapsen jalka voi kasvaa ja kehittyä normaalisti. Kengän tulee olla myös joustava ja tukematon, jolloin jalkaterän 26 luuta, 55 niveltä, 107 nivelsidettä ja 31 lihasta kehittyvät normaalisti ja esteettömästi.

Paljasjalkakengät sopivat myös hienosti ensijalkineiksi, koska tukemattomuus kehittää lapsen tasapainoa, voimistaa lihaksia ja estää virheasentojen syntymisen jo varhaisessa vaiheessa kehitystä.

Ja mikä tärkeintä, jos lapsilta kysytään, niin he haluavat nimenomaan kengän, mikä ei purista ja on taipuisa ja luonnollinen joka suuntaan, kuitenkin suojaten jalkaa teräviltä kiviltä ja esineiltä.

“Jos verrataan esimerkiksi Kiinan alueita joissa ihmiset eivät käytä kenkiä niihin joissa niitä käytetään, huomataan että paljain jaloin kulkevien jalat ovat joustavammat ja liikkuvammat. Heidän jalkansa ovat vahvemmat, niissä on vähemmän epämuodostumia ja vaivoja kuin maissa joissa kenkiä käytetään.”

- Tohtori Lynn Staheli, Ortopedian johtaja Seatlen lastensairaala -

Parhaimmat lasten kengät ovat sellaiset, jotka antavat jalan toimia luonnollisesti, ilman rajoituksia. Lasten kengän pitäisi olla kevyt, joustava ja muotoiltu kärjestä leveäksi – kuten lapsen jalka on. Kengässä ei pitäisi olla mitään kaaritukia tai jäykisteitä. Ja aina kun on mahdollista, lasten tulisi liikkua paljain jaloin

Kuinka valita lapselle oikea paljasjalkakenkä

Valitse lapsen kenkä tarkistaen, että leveys on riittävä ja käyntivaraa on noin 1cm ja tämän päälle voi olla myös hieman kasvuvaraa, mutta niin, että kenkä pysyy kuitenkin jalassa. Tarkista kokotaulukoista sopiva koko. Alla meillä myynnissa olevien paljasjalkakenkien kokotaulukoita

Vivonbarefoot Kokotaulukko

Alla meillä myynnissa olevien paljasjalkakenkien kokotaulukoita